Geen categorie

Werken als kassamedewerker

Werken als kassamedewerker is een veel voorkomende bijbaan. Het is wellicht eenvoudig werk, maar zonder dat we erbij stilstaan is dit beroep een belangrijke schakel in de onze samenleving. Als kassamedewerker heb je veel verantwoordelijkheden en daarom kan je dit beroep niet aan iedereen overlaten. In deze blog vertellen we waarom goede caissières van essentieel belang zijn. Lees snel onze blog! 

 

Het gezicht van het bedrijf

Een kassamedewerker heeft veel invloed op de algehele winkelervaring. Je moet er immers voor zorgen dat de klant voldoende wisselgeld mee krijgt en zal juist moeten handelen wanneer er een boze klant aan de kassa staat. Bovendien ben jij ook nog eens het gezicht van het bedrijf. Klanten zien jouw gezicht als laatst voordat zij de winkel verlaten. Mocht er sprake zijn van een negatieve ervaring kan dit ertoe leiden een klant niet meer terugkeert. Goede caissières zijn daarom cruciaal voor een goede klantbeleving.

 

Veel verantwoordelijkheid

Een caissière heeft veel verantwoordelijkheid. Als kassamedewerker beheer jij namelijk jouw kassa. Jij zal er dus voor moeten zorgen dat elke klant voldoende wisselgeld meekrijgt. Bovendien zorg jij ervoor dat je geld op tijd afroomt. Dit betekent dat je tijdig de inhoud van je geldlade afstort voor veiligheidsredenen. 

 

Signaleren van klachten

Doordat je veel in contact bent met klanten, kan je zien of aanvoelen wanneer klanten boos of geïrriteerd zijn. Wanneer je geen vragen stelt, zullen deze klanten boos of geïrriteerd de winkel verlaten. Door actief klachten op te sporen krijg je veel feedback over de winkel en heb je belangrijke aanknopingspunten om deze problemen op te lossen. Doe je dit niet, lopen veel klanten boos de winkel uit en is de kans heel hoog dat hij of zij niet meer terugkomt.

 

Als kassamedewerker heb je dus veel verantwoordelijkheden en contact met klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *