Wellness

7 onvergetelijke bestemmingen

De zomer, de zon en het lekkere weer. Wie wordt er niet vrolijk van?! Lekker tot rust komen, ontspannen en genieten van al het positieve om je heen. Daarbij is het bewezen dat de zon een ontzettend positieve invloed heeft op jouw stemming! Het lichaam maakt vitamine D aan door zonlicht. Vitamine D is een belangrijke, onmisbare vitamine die voor onder andere versterking van je botten, gebit en spieren zorgt. UIt onderzoek is gebleken dat een verminderde vitamine D inname tot een hogere risico op een depressie lijdt.

 

Dus om terug te komen op hoe belangrijk zon en de buitenlucht is voor ons: het is onmisbaar! Het is daarom ook niet voor niets dat wij massaal op vakantie gaan naar zonnige landen! Het voordeel is dat wij Nederlanders niet heel ver hoeven te reizen om in een zonovergoten land onze vakantie door te brengen. Maar toch zijn er nog veel prachtige bestemmingen waar wij (nog) niet veel van af weten! Hieronder geef ik je 7 prachtige bestemmingen, van dicht bij huis tot de andere kant van de wereld.

 

Eén ding is zeker, na een vakantie op een van deze bestemmingen ben je echt heerlijk tot rust gekomen. Jouw vitamine D is volop aangemaakt, je voelt je weer sterk en krachtig om er hier in het koude kikkerlandje weer tegenaan te kunnen! 

 

1. MALEDIVEN

Bij uitstek de meest prachtige eilanden van de wereld. Azuurblauwe zee, parelwitte stranden, relaxend aan je eigen watervilla de schoonheid van de natuur bewonderen. Wauw. Dit is écht adembenemend! Pure rust en ontspanning, alsof je even helemaal weg bent van alle dagelijkse drukte en stress. 

2. ITALIË

Een stuk dichter bij huis ligt het wonderlijke Italië. In een dag of 2 ben je er met de auto, maar uiteraard is vliegen ook mogelijk. Ga opzoek naar de verborgen plekjes tussen de échte italianen: wat een rust hebben deze mensen! De culinaire hoogstandes mogen zeker niet vergeten worden tijdens een reis in dit prachtige land: puur natuur en met liefde bereid. De natuur kent ook vele schoonheden. Het italiaanse Tirol, de bloemenrivièra of het bekende gardarmeer. 

3. CANARISCHE EILANDEN

De canarische eilanden zijn een van de plekken waar de meeste zonlicht voorkomt. Niet heel gek als je bedenkt dat het vrij dicht tegen de evenaar aan ligt. De bekendste vakantie eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Zelfs in de winter zijn dit populaire zonbestemmingen, omdat vrijwel het hele jaar door hier hetzelfde klimaat heerst. Ga lekker op boottocht om dolfijnen te spotten of kom tot rust in een van de vele luxe resorts! 

4. GRIEKSE EILANDEN

Liever iets actiever op vakantie, maar toch perfect weer hebben? De griekse eilandengroep bestaat uit ontzettend veel landen. Kreta mag je niet gemist hebben, en dan heb ik het niet over chersonissos. Ontdek de wonderbaarlijke cultuur van de Grieken; je zult versteld staan. Hier kom je écht tot rust; ontspan bij een van de natuurlijke warm-water bronnen op een van de eilanden of waan je in de oude griekse cultuur. 

 

4. GRIEKSE EILANDEN

Liever iets actiever op vakantie, maar toch perfect weer hebben? De griekse eilandengroep bestaat uit ontzettend veel landen. Kreta mag je niet gemist hebben, en dan heb ik het niet over chersonissos. Ontdek de wonderbaarlijke cultuur van de Grieken; je zult versteld staan. Hier kom je écht tot rust; ontspan bij een van de natuurlijke warm-water bronnen op een van de eilanden of waan je in de oude griekse cultuur. 

5. ANTILLEN 

 

Een rustgevend gebied om je volledig in een andere cultuur op te laten gaan. Ervaar de ontspannen levenswijze van de Antillianen, het woord 'mañana' staat daar bovenaan de woordenlijst. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Een perfecte manier om de totaal tegenovergestelde kant van onze eigen leefwijze te ervaren. Tel daarbij de hoeveelheid zon en zee op en je wil niet meer terug ;-).

6. PORTUGAL

 

Een land dat nog vaak vergeten wordt, maar zo ontzettend veel te bieden heeft. Ga niet naar het zuiden, het toeristische deel van het land. Ga naar Porto en zijn omgeving. Portugezen zijn erg vriendelijk en laten je graag iets van het land zien. Als we het over het begrip 'wellness' hebben, kom je helemaal zen van terug. Ze hechten veel waarde aan het samenzijn met vrienden en familie. Ook dat gevoel (naast het zonovergoten land) geeft jouw een extra vitamine D boost! 

7. BALI

Last but zeker not least: het verbazingwekkende Bali. Dit eiland heeft het allemaal. Nergens anders vind je zo'n aardige bevolking als hier. Hier zul je echt tot rust komen; in een luxe privé villa van een heerlijke massage genieten, waarna je in het azuurblauwe water zwemt. 

gallery/maldives-2181443_640
gallery/maldives-666122_1280
gallery/porto-1972486_640
gallery/santorini-oia-greece-water-161815
gallery/pexels-photo-263041