Geen categorie

Wat is een goede basisopleiding om WMO consulent te worden?

Iedereen moet op een bepaald moment een studiekeuze maken. Voor sommige mensen betekent dat dat ze kiezen of ze überhaupt willen gaan studeren, voor veel anderen is het vooral de vraag wat er dan gestudeerd of geleerd gaat worden. Het aanbod is groot, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat is niet erg, dat ervaren meer mensen. Er zijn dan ook talloze studiegidsen die je daar wat meer duidelijkheid in proberen te geven. Ook moet je zelf goed nadenken over je eigen wensen, je kwaliteiten en je (financiële) mogelijkheden. Waar droom je van? En kan dat allemaal zomaar?

 

Jong geleerd is oud gedaan

Als je nog twijfelt over wat je wil gaan studeren, is het goed om veel verschillende scholen en universiteiten te bezoeken en je te verdiepen in alle verschillende opleidingen. Misschien spreekt de opleiding WMO consultant je wel aan, of de trainingen van Stimulansz. In dat geval kun je naar de open dag gaan, of misschien een ochtend of middag meelopen met iemand die de opleiding of training nu volgt. Zo krijg je een goed beeld van hoe de opleiding in elkaar zit, kun je vragen stellen en voel je vanzelf of je je er thuis voelt. Ook als je niet zeker weet wat je droombaan is, of wat je hierna wil gaan doen, kan het geen kwaad om toch te gaan studeren. Alle kennis die je nu opdoet, is alvast mooi meegenomen, en komt op een later moment sowieso van pas, in welke vorm dan ook.

 

Maar het is nooit te laat

Dat betekent natuurlijk niet dat als je al ergens in afgestudeerd bent, dat je het daar dan mee moet doen. Het is nooit te laat om nog te gaan studeren. Misschien had je er eerder geen tijd, geld of interesse voor, maar weet je inmiddels dat je je graag zou verdiepen in extra training of een opleiding WMO consultant. Je bent vast de enige niet, want de opleidingen die Stimulansz aanbiedt trekken mensen van allerlei leeftijden. Misschien heb je al een opleiding en werk je zelfs al in het sociaal domein, maar wil je je vaardigheden graag uitbreiden. Of doe je nu iets heel anders, maar zou je graag wat extra’s leren in een ander vakgebied. Welke reden je ook hebt, een nieuwe opleiding verrijkt je altijd.

 

Zo intensief als je zelf wil

Als je nu al een fulltime baan hebt dan is het waarschijnlijk lastig om weer een voltijd studie te gaan volgen, zonder in de financiële of planningsproblemen te komen. Gelukkig hoef je je baan ook niet op te offeren, want er zijn talloze opties die je gewoon kunt combineren met je huidige schema. Sommige trainingen van Stimulansz duren maar een paar dagen, of kun je online volgen. Ook veel bachelor- en masteropleidingen zijn als deeltijd opleiding te volgen. In die gevallen kun je de training of opleiding dus om de rest van je werkzaamheden en bezigheden heen plannen. Ook kun je ze vaak een jaartje oprekken, of in de tussentijd even stoppen als dat nodig is. Je studiepunten blijven dan gewoon staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *