Geen categorie

Wanneer moet je naar de audicien?

Het menselijke oor is zeker niet onfeilbaar. We weten bijvoorbeeld dat het bereik van het gehoor van onze huisdieren vaak groter, veel groter is dan het onze.

Dat kleinere bereik heeft voor de meeste mensen geen nadelen, omdat we het grootste deel van ons leven buiten de natuur doorbrengen. Het is dus niet echt nodig dat we de wolven horen vanaf een grote afstand.

Maar wanneer is je gehoor niet meer goed genoeg?

Als je ook in huis de mensen niet meer hoort, of in de tuin de vogeltjes niet meer hoort zingen terwijl je hond wel opkijkt, kan het zijn dat er iets mis is met je gehoor. De oren verslijten niet echt. Afgestorven cellen worden netjes weer vervangen door nieuwe cellen. Toch zal opgehoopte schade en de leeftijd ons parten gaan spelen.

Probeer zo veel mogelijk schade te voorkomen. Zoek plekken waar veel lawaai gemaakt wordt niet op. Peuter niet in je oren met wattenstaafjes of zelfs haarclips. En ga op tijd naar de audicien!

Een audicien is niet gevaarlijk

Een gehoortest laten doen is niet pijnlijk, het is ook niet gevaarlijk en zelfs niet lastig.
Je krijgt een soort koptelefoon op en moet luisteren naar geluidjes dat is eigenlijk alles.

De ouderwetse gehoortest van vroeger is niet meer. Met de moderne elektronica kan de gehoortest resultaten geven met veel meer precisie.

De gezondheid van je gehoor is belangrijk

Net als bij de hond is ons gehoor aangepast aan de manier waarop we leven. Maar het leven brengt dat gehoor soms in gevaar. We werken in fabrieken en zelfs op kantoren waar het lawaai niveau veel te hoog is. Onze kinderen gaan naar clubs en uitgaansgelegenheden die de regels graag breken.

De opgehoopte schade aan ons gehoor komt maar al te vaak pas naar buiten als het al te laat is. Als we zelf merken dat ons gehoor minder wordt is de schade meestal niet meer terug te draaien. Ga dus gerust wat vaker bij audicien Den Bosch op bezoek. Want bij Audicien Den Bosch, daar ben je geen afnemer maar een client.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *