Geen categorie

Tekenen dat je een hoogsensitief persoon bent en hoe je ermee om kan gaan

Iedereen voelt zich wel een keer overprikkeld en niet blij. Maar wanneer je deze gevoelens constant ervaart en ze je in de weg zitten bij het leven van je leven, is er misschien meer aan de hand dan een tijdelijk dipje. Het kan zomaar eens zijn dat je dan hoogsensitief bent. Wil je weten of je een hoogsensitief persoon bent en hoe je ermee om kan gaan? Lees dan vooral verder!

Je piekert veel

Wanneer je hoogsensitief bent, kunnen kleine dingen dingen in je leven kunnen een grote impact op je hebben. Je piekert daarnaast vaak en lang over de kleinste details. Soms zelfs zo lang dat je er niet door in slaap kan komen of je geen eetlust meer hebt, want je kan dingen maar moeilijk loslaten. Door dit vele piekeren heb je vaak spanning in je lijf en dit kan resulteren in lichamelijke kwaaltjes als hoofd- en buikpijn krijgen.

Je bent gevoelig als het aankomt op anderen

Je bent niet alleen gevoelig als het aankomt op je persoonlijke problemen, maar je maakt je ook vaak druk om wat andere mensen van je vinden. Wanneer mensen goed bedoelde kritiek op je hebben, zie je dit niet als een verbeterpunt, maar als een belediging en hierdoor ben je snel gekwetst. 

Je hoeft niet per se aan alle bovengenoemde voordelen te voldoen, maar als je je in een groot deel ervan herkent, is de kans groot dat je hoogsensitief bent. 

Hoe ga je ermee om?

Sommige mensen kunnen prima leven met hun hoogsensitiviteit, maar bij sommige mensen belemmert hun hoogsensitieve persoonlijkheid hun dagelijkse bezigheden. In zo’n geval kan het verstandig zijn om contact op te nemen met een HSP coach. Het praten met zo’n coach lucht op, je zal je begrepen voelen. Hij of zij kan je kan helpen met het omgaan met je hoogsensitiviteit. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *