Lifestyle

Speciale dag voor de Happy Single

In 1993 besloot een groepje Chinese studenten een feestje in het leven te roepen dat speciaal gewijd was aan de single. Voor moeders was er immers moederdag, voor vaders vaderdag, voor koppels en verliefde stelletjes Valentijnsdag en ga zo maar door. Maar er was nog geen speciale dag voor de happy single. Om de positieve kanten van het vrijgezellenbestaan te benadrukken vonden ze dat daar een aparte dag aan besteed moest worden. En dat sloeg aan. In China is de dag uitgegroeid tot één van de belangrijkste (shop-) evenementen van het jaar. En bijna dertig jaar na de eerste Singles Day, kun je wereldwijd deelnemen aan dit event.

Een moment voor jezelf

Er werd gekozen voor 11 november. Deze datum bestaat uit vier enen op een rij: 11-11. Als dat niet symbolisch is voor de single! Hoewel het feest oorspronkelijk specifiek bedoeld was voor de single man, is het intussen een evenement voor iedereen geworden. In plaats van een moment voor de vrijgezel zou je het kunnen zien als een moment voor jezelf. Je mag jezelf op de eerste plaats zetten en je voor een dagje weer vrijgezel voelen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld trakteren op een mooie aankoop, met korting! 

Niet wachten op seizoensuitverkoop

Ook in 2021 wordt Singles Day weer door een groot aantal webshops aangegrepen om vele artikelen met korting aan te bieden. Natuurlijk doen de grote internetwinkels mee. En net als tijdens Black Friday is vooral elektronica populair. Maar er zullen ook talloze andere aanbiedingen te vinden zijn. Singles Day valt op een perfect moment in het jaar. De seizoensuitverkopen aan het einde van de zomer en de winter zijn ver weg en je wil waarschijnlijk toch niet te veel betalen voor je aankopen. Je hoeft nu dus niet te wachten tot die periodes, om te profiteren van de Singles Day kortingen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *