Geen categorie

Proef de authentiek smaken van een Sichuan restaurant!

Je kent het vast wel: je wilt uit eten gaan, maar hebt geen zin in alle grote fastfoodketens. Italiaans, sushi of wokken wil je liever ook niet doen, omdat je dit al vaak genoeg hebt gedaan. Dan biedt een Sichuan restaurant wellicht de oplossing. Wanneer je nog niet bekend bent met de Sichuan keuken, lees je hier meer over in onze blog. Lees snel meer!

 

De Sichuan keuken

Mogelijk heb je hier wel eens een keer van gehoord, maar in Nederland beginnen de Sichuan restaurants steeds populariteit te winnen. Deze keuken komt uit het Zuidwesten van China uit de Sichuan regio. Vergeleken met andere keukens uit China, zoals Kantonese, zijn Sichuan gerechten een stuk pittiger. Daarom heb de Sichuan menu een eigen karakter die je zeker een keer geproefd moet hebben. Alle gerechten worden bereid met de Sichuan peper. Alhoewel het een peper genoemd wordt, is dit helemaal geen peper en is het minder pittig dan je waarschijnlijk verwacht. 

 

Bekende gerechten uit het Sichuan regio

De volgende gerechten zijn bekende gerechten uit het Sichuan regio en zal je ongetwijfeld tegenkomen in een Sichuan restaurant:

  • Pikante tofuschotel;
  • (Gestoofde aubergine in Yuxiang saus;
  • Kunga Pao Chicken;
  • Zeebaarsfilet in rode chilisaus en chili olie.

 

Een ander bekend fenomeen uit de Sichuan regio is de Chinese hotpot, beter bekend als Chinese fondue. Net als gourmetten en steengrillen is dit een ware eetfestijn met een gezellig karakter. In het bijzijn van familie en/ of vrienden zit je rondom een grote pan met hete bouillon en overheerlijke ingrediënten waarbij je met je eigen chopsticks je vlees, groenten of vis in de bouillon kunt laten garen. 

Het bereiden van een Chinese hotpot kost veel tijd en moeite. Gelukkig is er ook een hotpot Den Haag, zodat jij heerlijk met je vrienden en/of familie kunt genieten van dit sociaal gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *