lifestyle
Home,  Lifestyle,  Mindset,  Wellness

Ontspanning: het geheim voor een healthy lifestyle!

Gezond zijn is tegenwoordig een trend. De druk om bij de ‘healthy people’ te horen is groot. Je moet sporten, je moet gezond eten, maar je moet ook de juiste verdeling tussen werk en rust maken. Hoe doe je dat toch? Waar begin je en wanneer is het goed? Het enige dat belangrijk is dat jij je er goed bij voelt. De manier waarop iemand ontspanning ervaart, is voor iedereen weer anders. Voor de een is het bezig zijn met iets, terwijl het voor een ander niets doen betekent.

Do what you like

Heel simpel gezegd: doe wat je leuk vindt! Dat is de beste manier om te kunnen genieten van de dingen die je doet. Je zal merken dat dit je juist ontspanning geeft. Bespeel je instrument, bak een bijzondere taart, ga sporten of kijk je favoriete serie. Niets is zo ontspannend als doen waar jij je fijn bij voelt! Het is bewezen dat doen wat je leuk vindt bijdraagt aan een goede gezondheid. Ontspanning is essentieel voor een heldere mindset: het geeft je energie en zorgt dat je positiever tegen het leven aan zult kijken!

It’s all about balance

Een goede balans in je voeding zorgt voor de spirit die je nodig hebt. Begin met de juiste doelstellingen te zetten voor jezelf: start niet met een doel dat je bijvoorbeeld volgende week 10 kilo kwijt wil zijn, dat is onrealistisch en tevens niet gezond. Stel op kortere termijn haalbare doelstellingen. Op het moment dat je alles in 1 keer verandert, ben je sneller geneigd om te smokkelen en je zal het niet lang volhouden. Denk maar aan de 80/20 regel: 80% van de tijd eet je gezond: lekker fruit, groenten, zuivel, etc. 20% mag je genieten van je guilty pleasure. Op den duur merk je dat je vele malen minder behoefte hebt aan ongezonde voeding. 

ontspannen

Sport!

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ik ben er van overtuigt dat het ook een deel met je mindset te maken heeft. Zo gauw je een sport hebt gevonden die bij jou past, ga je het vanzelf nog leuk vinden ook! De een houdt van hardlopen, terwijl iemand anders dit verschrikkelijk vind en liever aan een teamsport doet! Probeer van alles uit, er zijn zo ontzettend veel sporten te vinden. Als je er maar van geniet, dan komt de motivatie vanzelf!

Last but not least: verwen jezelf

Veel mensen vergeten dit nog al eens. Pak eens in de zoveel tijd (luister hiervoor naar jezelf!) een moment voor jezelf en verwen jezelf eens. Het hoeft niet eens groot te zijn: smeer na het douche je lichaam eens met een heerlijke bodylotion in. Of plan een avondje, middag of heel dag in om lekker op de bank te liggen, trek je pyjama en fluffy sokken aan en zet die ene serie of film op die je al zo lang wil kijken! Een warm bad met een lekker geurtje kan ook erg fijn en relaxed werken! Luister naar je lichaam, het werkt zo hard voor je: het verdient soms ook even iets terug. 

ontspannen 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *