schouderklachten
Body,  Fitness

Kies de juiste behandeling bij schouderklachten

Pijn is nooit prettig en zeker bij een frozen shoulder kun je flink last hebben. Bij schouderklachten kunnen er meer oorzaken zijn maar als je een frozen shoulder hebt is het gewrichtskapsel ontstoken. De ontsteking is bijzonder pijnlijk en kan ineens ontstaan maar ook als gevolg van bijvoorbeeld een val of breuk. Als er niets aan de aandoening gedaan wordt kun je er erg lang mee rond blijven lopen.

frozen shoulder

Laat de juiste diagnose stellen

Het is niet altijd even makkelijk een frozen shoulder goed te behandelen maar het stellen van de juiste diagnose is wel noodzakelijk om het te kunnen behandelen. Om er zeker van te zijn dat de juiste diagnose gesteld wordt kijken ze bij Echozorg met behulp van een echo tijdens het onderzoek hoe het met je schouder gesteld is. Met een echo wordt er van binnenuit gekeken waarom je pijn aan de buitenkant hebt. Zo kan er een exacte diagnose gesteld worden en ook meteen gekeken worden naar wat de beste behandeling voor de kwaal is.

Behandeling van een frozen shoulder

Niet alleen voor het stellen van de diagnose wordt gebruik gemaakt van een echo. Ook voor de behandeling van een frozen shoulder is het geschikt. Als je een frozen shoulder hebt kan daar een injectie tegen gegeven worden om de pijn te bestrijden. Als deze injectie geleid wordt met een echo kan precies gezien worden waar de pijn zit en waar de injectie gegeven wordt. Met een traditionele injectie kan de arts er nog wel eens niet helemaal mee op de goede plek zitten en met wat pech heb je er dan nog meer nodig.

Echo samen met een andere behandeling

Mocht een echo injectie geen effect hebben op de frozen shoulder dan zijn er ook nog andere behandelmethoden die geprobeerd kunnen worden. Welke voor jou het beste werkt zal blijken in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *