Health,  Home

Huisstofmijt een irritante aanwezigheid in jouw huis?

Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt is dit mega irritant, deze beestjes zijn eigenlijk non stop in je huis. Een allergie voor huisstofmijt is een inhalatieallergie. Je merkt het waarschijnlijk doordat je neus en ogen rood en geïrriteerd zijn. Dit is erg vervelend en je wilt er waarschijnlijk van af. Maar wat kan je doen om het zelf al zoveel mogelijk te verlichten?

Haal de stoffen vloerbedekking weg

Huisstofmijt houdt van een donkere en vochtige plek van rond de 25 graden. De beestjes zijn extreem klein (0,1 bij 0,6 millimeter) en zitten dus graag in het tapijt. Wanneer je dit vervangt voor plavuizen of laminaat kan je zelf al invloed uitoefenen op de irritante beestjes. Dit geldt overigens ook voor meubels. In het geval van een bank is leder beter dan wol of katoen.

Upgrade naar een stofzuiger met een Hepa-filter

Door het juiste filter te gebruiken in je stofzuiger worden de opgezogen deeltjes efficiënter ingevangen waardoor zij niet meer een weg naar buiten kunnen vinden. Een tweede leven wordt niet aan huisstofmijt gegeven.

Schoonmaken is the key

Regelmatig de vloer dweilen en extra stofzuigen helpt bij het verminderen van de huisstofmijt. Daarnaast is ventilatie in huis ook zeer belangrijk, een frisse wind door het huis heen geeft de beestjes een naar gevoel. Ook met de was zijn er tips die opgevolgd kunnen worden, namelijk: wanneer je de was wilt drogen, doe dit in de droger en anders buiten. Zoals eerder vermeld houden ze van vochtige plekken, dus ook in de kleding.

Slaapkamer

De slaapkamer is de belangrijkste ruimte om te saneren. Dit komt omdat dit de ruimte is waar je eigenlijk het meest zal zijn. Maak hier dus extra schoon en zorg voor goed beddengoed. Hierbij is een synthetisch of katoenen dekbed beter dan een wollen. En voor het geval van kinderen geef deze een synthetische knuffel en leg de knuffels regelmatig in de vriezer om alles dood te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *