Geen categorie

Hoe voorkom ik gaatjes?

Hoe voorkom je gaatjes? Dat is een vraag die je jezelf vast wel eens hebt gesteld. En het antwoord weet je eigenlijk al. Poets twee keer per dag je tanden. Maar natuurlijk is dat niet het enige wat je kan doen om gaatjes te voorkomen. Na het lezen van deze blog weet je precies wat je moet doen om gaatjes te voorkomen. Er zullen een aantal tips tussen staan die je al weet en er zullen ook zeker tips tussen staan waar je nog niet van gehoord hebt. In deze blog zal ik alle tips op een rijtje zetten.

 

Tips om gaatjes te voorkomen

  • Poets twee keer per dag je tanden. Iedereen weet dat je je tanden twee keer per dag moet poetsen en toch wordt het door veel mensen niet gedaan. Je zou zeggen dat deze tip al te vaak gezegd is maar blijkbaar niet. Het is superbelangrijk op je tanden twee keer per dag te poetsen.
  • Poets je tanden niet na het eten. Wacht minimaal 30 minuten met poetsen. Zoet en zuur blijft een tijdje op je tanden zitten. Wanneer je gelijk na het eten je tanden poetst dan poetst je door de zoetigheid of zurigheid die op je tanden zit je glazuur ook weg. Dit is het laagje dat je tanden beschermt.
  • Houd je mond vochtig. Wanneer je een droge mond hebt heeft je mond weinig enzymen om de bacteriën te bestrijden. Hierdoor heeft u meer kans op gaatjes. Zorg er daarom voor dat je mond altijd vochtig is. Tenslotte is water goed voor je. Het vochtig houden van je mond heeft dus meerdere positieve effecten dan alleen het voorkomen van gaatjes.
  • flos elke dag. Na het poetsen van je tanden is het belangrijk om je tanden te flossen. Op plekken waar de tandenborstel moeilijk kan komen is het belangrijk om te flossen. Op deze moeilijke plekken is het niet onwaarschijnlijk dat bacteriën zich opstapelen. Dit is makkelijk te voorkomen als je je tanden flost.

 

Heb je nou toch gaatjes dan is het belangrijk om zo snel mogelijk naar de tandarts te gaan. Woon je in de omgeving Almere? Dan ben je vast op zoek naar een tandarts in Almere of een tandarts in Almere poort. Het is belangrijk om te kijken naar een specialist die jouw gebit goed kan behandelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *