foodtrends 2019
Food,  Health

Foodtrends van 2019

Elk jaar zijn er weer nieuwe foodtrends te benoemen. De trends zijn voor een langere periode hip, waar veel mensen (onbewust) aan deelnemen. Voorgaande jaren waren de jaren van de superfoods, steeds gezonder en steeds bewuster leven. In het begin van deze trend ontstonden heel veel zo genoemde ‘food goeroes’. Zij bepaalde wat wel of totaal niet goed was en kregen vanzelf veel volgers. In 2019 wordt hier echter op terug gekomen: velen gaan terug naar een ‘gewone bewuste levensstijl’ in plaats van de dure superfoods en dergelijke te gebruiken. Een gezonde balans staat centraal in 2019!

Uit alle foodtrends van 2019 heb ik de 5 belangrijkste trends van dit jaar gepakt. Maar onthoud: dit jaar is balans écht het middelpunt!

1. Geniet van alles!

Tel niet alle calorieën die je eet en houdt niet precies bij wat je de hele dag door eet. Het werkt negatief op je stemming, waardoor je in een spiraal beland. Natuurlijk betekent dit niet dat je meteen los moet gaan en alles maar moet gaan eten waar je zin in hebt ;-). Maar wat betekent het dan wel? Pak gewoon eens dat lekkere toetje als je daar zin in hebt, een stuk chocolade of een pizza. Het mag! Geniet er volop van. Loop de dag erna een extra rondje hard bijvoorbeeld. Het geeft niet, als het maar met mate is!

Pizza 2019

2. Juice!

Probeer eens iets anders dan een standaard smoothie met banaan, kiwi en aardbei. Natuurlijk is dit ook ontzettend lekker en gezond! Maar een beetje variatie in de Nederlandse keuken kan geen kwaad.. Maak eens een groentesapje met spinazie, peterselie, selderie of komkommer. Mix een van deze ingrediënten met juice van fruit zoals appels, blauwe bessen of mango. Er gaat een wereld voor je open!

   Juice 2019 

3. Healthy wafels en pancakes

Ontzettend makkelijk om te maken, heel erg lekker en ook nog eens gezond! Wat wil je nog meer? Het enige dat je nodig hebt zijn bananen, eieren, melk en boter om in te bakken. Vervolgens kun je het met allerlei lekkers versieren! Simpel met wat honing of agavesiroop, wat kwark of yoghurt en lekker vers fruit. Het water loopt me al in de mond.

Wafels pancakes 2019

4. Bowls

Deze trend komt door uit het voorgaande jaar: eten in een kom! Yoghurt bowls waren al langer populair: je doet yoghurt in een kom en versiert het met heerlijk vers fruit en wat eigen gemaakte granola, pitten en zaden. Sinds afgelopen jaar is er de Poké Bowl bijgekomen. In deze bowl zit rijst, vis of vlees en lekkere toppings. De reden van een Bowl in plaats van een bord is dat de smaken beter in het gerecht trekken en dus vele malen smaakvoller is!

Bowls 2019

5. Ambachtelijk

We worden ons steeds bewuster wat er allemaal in ons eten zit en waar het vandaan komt. Daarom zijn we (onbewust) steeds meer waarde gaan hechten aan ambachtelijke producten: zo vers en natuurlijk mogelijk. Een lekker rustiek brood van de bakker is toch veel lekkerder dan een voorverpakt brood uit de winkel? Een nadeel van deze trend is -zoals te verwachten- de prijs. Maar daar krijg je dan wel wat heerlijks voor terug!

Dit zijn maar enkele van de vele foodtrends van dit jaar. Maar wat ik je in ieder geval wil meegeven is: doe waar JIJ je goed bij voelt. Vind jouw eigen balans wat bij jou past, want wat jouw balans is, kan voor iemand anders totaal niet werken. It’s all about the balance!

Ambachtelijk 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *