Fitness

Activity tracker

Als je door de stad loopt, kijk dan eens voor de grap om je heen. Hoeveel mensen dragen tegenwoordig een Activity Tracker? Deze gadget is zo snel uitgegroeit tot een belangrijk en bijna onmisbaar item van het dagelijkse leven. Er zijn veel merken die op deze trend in zijn gegaan en varieren in prijs én kwaliteit. 

 

Echter zitten er ook nadelen aan het gebruik van een Activity Tracker. Niet zo zeer aan het gebruik zelf, maar vooral aan de meting die het verricht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ze niet allemaal even betrouwbaar zijn in hetgeen dat de Activity Tracker meet. Nadelen blijf je toch altijd houden, aan alles. Het verschilt per merk wat je er allemaal mee kunt meten. Hieronder worden een aantal standaard items besproken die een Activity Tracker meet. Het is belangrijk wel even te controleren voordat je er een aanschaft of hij daadwerkelijk alles bevat wat jij graag wil!

 

1. Hartslag sensor

Je hartslag wordt hiermee continue gemeten, waardoor dit ook mede bepaald hoeveel je op een dag verbrand! Natuurlijk moet dat laatste niet je focus worden, maar het is wel een handige tool om inzicht te krijgen in je verbranding. Naarmate je hartslag, verbrand je ook meer. 

 

2. Slaapsensor

Het geeft je perfect inzicht in jouw slaapritme. Slaap je wel zo diep als je denkt? Hoe vaak wordt je 's nachts wakker en hoe vaak kom je in je REM-slaap? 

 

3. Stappenteller

Je kunt heel gemakkelijk een doel voor jezelf instellen met hoeveel stappen en/of beweging je op een dag wil behalen. Zit je bijvoorbeeld een uur stil, krijg je in veel gevallen een herinnering van je Activity Tracker. Op een app kun je precies bijhouden welke dagen je jouw doelen wel en niet hebt gehaald. Zo kun je ze ook telkens bijstellen als je jezelf wil uitdagen. 

 

4. Activity Tracker app

In de app van jouw activity tracker wordt precies bijgehouden hoeveel en wat jij elke dag heb gedaan en verbruikt. Dit laat zien in hoeverre jij jouw doelen hebt behaald van die dag en week. Maar ook hoeveel calorieën jij in mag nemen tot je aan je maximum verbranding zit.

 

De Activity Tracker is echt een ontzettend grote trend op dit moment, en naar mijn mening blijft deze trend nog wel even duren. Iedereen is tegenwoordig gefoccust op een healthy lifestyle. Gebruik jij al een Activity Tracker?

 

 

 

gallery/wearables-2316471_640