Geen categorie

Een huishouden is een project

Als huisvrouw (of huisman) kun je jezelf in principe scharen binnen de branche project management. De vele aspecten van een huishouden houd je draaiend en je werkt vaak over uren. Lees hieronder nog meer overeenkomsten tussen het runnen van een huishouden en het runnen van een team.

1. Het team

Het team van een project kun je vergelijken met het gezin waar je mee samen woont. Ieder heeft zijn eigen taak in het huishouden en als onderdeel van het project. Soms moet je streng zijn om alle deadlines op tijd te halen. Jouw brein werkt als het ware als een project management software.

2. Soms overuren draaien

Net als tijdens een druk project is een huishouden niet altijd een 9-5 baan en moet je soms overuren maken. Met een huishouden is dit net zo, het is eigenlijk nooit helemaal echt af. Hier moet je dus ook flexibel in zijn en niet te veel bij stilstaan. Uiteindelijk zal het je een veel beter gevoel geven als iets af is en je kunt genieten van je vrije tijd.

3. Jouw manier of niet

Net zoals tijdens je werk als project manager kun je je eigen maniertjes ontwikkelen om bepaalde zaken op te lossen of te regelen. Dit geldt ook voor het huishouden, vooral met schoonmaken hebben veel mensen hun eigen gewoonten die ze niet graag verbroken zien worden. Echter is het een goede eigenschap om hier ook flexibel mee om te gaan en als iemand je hulp aanbiedt deze aan te nemen. Niet iedereen heeft dezelfde project management tools zoals jij deze gebruikt.

4. Collega’s vs gezin

Net als je collega’s moet je ook zien samen te werken met je gezin. Waarschijnlijk heb je met sommige gezinsleden een betere band dan de andere. Helaas heb je je gezinsleden niet voor het uitkiezen, net als je collega’s. Probeer daarom ook hierbij je niet blind te staren op de vervelende eigenschappen van iemand, maar juist op hetgeen wat diegene heel goed kan.

5.Vakantiedagen

Ook al zou je denken dat je tijdens het runnen van een huishouden onbeperkt vakantiedagen zou kunnen opnemen, is dit niet waar. Al zou je het nog zo graag willen, je moet dan wel overleggen met je collega’s (gezinsleden) of dit haalbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *