SOA test
Body,  Health

Een anonieme soa-test bij zorgen over je gezondheid

Onveilige seks kan leiden tot de overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen, ook wel soa’s genoemd. Hoewel dit bij iedereen bekend is, gaat het ook in Nederland helaas nog vaak mis. Onder meer chlamydia, gonorroe en genitale herpes zijn relatief veelvoorkomende soa’s in Nederland. Hoewel deze soa’s vaak symptomen veroorzaken, is dit helaas lang niet altijd het geval. Heb je onveilige seks gehad, dan is het goed om jezelf te laten testen op soa’s, ook bij afwezigheid van symptomen. Uitblijven van behandeling kan leiden tot blijvende problemen.

Anonieme SOA-test

Vanwege de aard van soa’s, rust er een taboe op het laten testen op deze aandoeningen. Hoewel begrijpelijk, is het toch belangrijk om bij twijfel een test te laten uitvoeren. Gelukkig kan dit volledig anoniem, zodat niemand in je omgeving hoeft te weten dat je een soa-test hebt laten uitvoeren. In de meeste steden van Nederland zijn soa-klinieken aanwezig van Stadskliniek, een grote organisatie die volledig anoniem en discreet soa-tests afneemt. Het hangt van de klachten af hoe de test eruit ziet. Urine- en bloedafname zijn gebruikelijk, hoewel dit niet altijd het geval is.

Snel meer informatie

Zit je in twijfel over je gezondheid, dan is het natuurlijk prettig om zo snel mogelijk uitsluitsel te hebben over het al dan niet hebben van een soa. Bij Stadskliniek volgt de uitslag zeer snel. Afgenomen bloed wordt direct opgestuurd naar het lab, waarna binnen één werkdag al een uitslag beschikbaar is.

Blijk je een soa te hebben, dan is de volgende stap naar de huisarts, die een recept kan uitschrijven voor de benodigde medicijnen. Bij de meeste soa’s zijn dit geen ingrijpende behandelingen. Zo kan chlamydia met een enkele antibioticakuur zeer effectief bestreden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *