chiropractor
Body,  Fitness,  Health,  Mindset

Chiropractor Rotterdam

Chiropractor Rotterdam houdt zich bezig met de diagnose, de behandeling en de preventie van stoornissen in het bewegingsapparaat en met de effecten die dit heeft op het functioneren van het zenuwstelsel en de gezondheid. De nadruk van de werkzaamheden ligt op het manueel behandelen en het manipuleren van wervels en wervelcorrecties.

Uitstraling richting armen, benen en hoofd

En dan heb je ineens te maken met lichamelijke klachten en hevige pijn die zomaar eens ontstaan kunnen zijn door bijvoorbeeld blokkades van wervels of andere lichaamsgewicht, die als gevolg daarvan minder goed bewegen en je dus minder mobiel maken. Dit kan irritatie van de structuur van de wervelgewrichten hebben en zeker ook voor de spieren en zenuwen daar omheen. Bewezen is dat aandoeningen aan de wervelkolom invloed kunnen hebben op het zenuwstelsel en voor klachten in de vorm van uitstraling in armen, benen en uitstraling richting hoofd (hoofdpijn) zorgen. De chiropractor uit Rotterdam lokaliseert en corrigeert deze blokkades, nadat de chiropractor eerst kennis heeft genomen van de lichamelijke conditie en je medische geschiedenis.

Corrigeren met gedoseerde snelle handbewegingen

Chiropractor Rotterdam corrigeert met gecontroleerde snelle handbewegingen aan de wervelkolom de blokkades. De werkwijze van de chiropractor wordt in de volksmond ook wel kraken genoemd, omdat een gasbelletje in de wervelkolom soms voor een krakend geluid kan zorgen. Behalve de snelle draaibeweging besteedt chiropractor Rotterdam ook aandacht aan de omliggende spieren en gewrichten, krijg je eventueel oefeningen mee naar huis en wordt aandacht besteed aan het aanwennen van een meer gezonde leefwijze om de klachten voorgoed buiten de deur te houden.

Een alternatieve geneeswijze

Het werk dat verricht wordt door chiropractor Rotterdam valt onder de alternatieve geneeswijzen. Vooral mensen met rug- en nekklachten zweren bij de aanpak van chiropractor Rotterdam, omdat vaak al snel iets van de vaak hevige pijnklachten weggenomen kan worden. Chiropractor Rotterdam zal niet tot een behandeling overgaan als je aan de bloedverdunners bent of als je medische geschiedenis een behandeling in de weg staat omdat dit dan te risicovol is.

Nooit risicovolle behandelingen

Er werd voorheen wel eens beweerd dat het risicovol was om je door de ‘kraker’ te laten behandelen. Die opvatting is echter nergens op gebaseerd. Chiropractors heeft een vijfjarige opleiding aan de universiteit gevolgd, heeft stage gelopen en is verplicht om zich continu te laten bijscholen en om cursussen te volgen. Chiropractors weten dus echt wel waar ze over praten en zullen nooit risicovolle behandelingen uitvoeren. Omdat chiropractie tot de alternatieve geneeswijzen behoort, worden de behandelingen niet standaard door de zorgverzekeraar vergoed. Bij bepaalde aanvullende verzekeringen krijg je de kosten, of een gedeelte ervan, vergoed. Ongeacht de prijs blijven mensen met pijn de chiropractor bezoeken, zij zweren ondertussen bij de handelswijze van deze specialist.

Lichaam heeft vermogen zichzelf te genezen

Chiropractor Rotterdam werkt volgens het principe dat het lichaam het vermogen heeft zichzelf te genezen en dat medicijnen en zelfs operaties soms overbodig zijn. In beginsel lijkt chiropractie op osteopathie. Verschil is echter dat deze behandeling ook gericht is op de organen in het menselijk lichaam en dit doet chiropractor Rotterdam dus niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *