Geen categorie

5 tips om geld te besparen

Het liefst zou je je natuurlijk niet druk willen maken om geld. Toch is het belangrijk om grip te hebben op het bedrag wat binnenkomt en wat je uitgeeft. Hieronder lees je 5 tips om geld te besparen op verschillende zaken zodat je het kunt uitgeven aan leukere dingen in het leven.

1. Boodschappen

Elke dag moet je weer een maaltijd op tafel hebben en daarvoor moet je boodschappen doen. De belangrijkste tip hiervoor is om één keer per week boodschappen te doen. Zo kun je grotere verpakkingen kopen en kom je niet vaker in de verleiding om aanbiedingen te kopen. Probeer hierbij ook een lijstje vooraf te maken zodat je geen onnodige dingen gaat kopen.

2. Telefoonabonnement

Elke maand gaat er ook een vast bedrag naar je telefoonabonnement. Vaak is hierbij de aanbieding om direct een nieuwe telefoon af te schaffen. Deze betaal je dan maandelijks af, waardoor het bedrag niet zo groot lijkt. Toch is het hierbij ook verstandig om een tweedehands telefoon te kopen en hierbij een sim-only abonnement af te sluiten..

3. Nieuw of tweedehands?

Vooral met grote uitgaven kan het lonen om tweedehands rond te kijken. Vaak kun je via marktplaats of andere platformen nog spullen in perfecte staat kopen. Dit werkt ook andersom je kunt al je ongebruikte of nog bruikbare spullen te koop zetten om zo ook weer wat geld te verdienen.

4. Auto

Het hebben van een auto is niet goedkoop, naast de verzekering is vaak ook benzine erg prijzig. Tel daarbij het onderhoud van je auto op en de rekeningen kunnen aardig oplopen. Om grote uitgave en gevaarlijke situaties te verkopen is het belangrijk om het onderhoud op tijd uit te laten voeren. Met achterstallig onderhoud kunnen er namelijk meerdere dingen kapot gaan waardoor de kosten oplopen. Zoals remblokken vervangen is erg prijzig, terwijl spotrepair vaak al vele malen goedkoper is.

5. Vergelijken

Zorg dat je vóór het doen van die nieuwe aankoop een aantal aanbieders met elkaar vergelijkt. Dit kan op vergelijkingswebsites zoals https://vergelijk-r.nl/ en beslist.nl. Zo voorkom je nét na uitgaven tegen een goedkopere verkoopprijs van je net gekochte product of dienst aanloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *